Vanilkové věnečky
Ingredience
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
120 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
170 g |
Vaječný žloutek slepičí |
9 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Na pracovní desce smícháme změklé máslo s moukou a 8 žloutky. Ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou, lžičkou vanilkového cukru, vmícháme kypřicí prášek a vypracujeme těsto. Necháme do druhého dne v chladu odpočinout.
- Z těsta vyválíme praménky, které po dvou stáčíme a tvarujeme do věnečků. Povrch potřeme rozšlehaným zbylým žloutkem.
- Věnečky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 10 minut.
- Upečené, ještě teplé věnečky poprášíme zbylým vanilkovým cukrem.