Šlehačkové trubičky

Ingredience


Hera 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Cukr moučkový 200 g
Máslo 200 g
Ořechy vlašské 140 g
Rum 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hladké mouky, Hery a smetany ke šlehání vypracujeme těsto, které rozválíme a nakrájíme na čtverce.
  2. Čtverce těsta navineme na kovové trubičky a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem 10-15 minut ve středně vyhřáté troubě.
  3. Upečené trubičky po vychladnutí plníme krémem.
  4. Příprava krému: Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, přidáme nastrouhané ořechy, rum a náplň dobře promícháme.