Křehké košíčky s nepravou šlehačkou
Ingredience
Cukr moučkový |
200 g |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
180 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 g |
Cukr moučkový |
70 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Tuk |
10 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Z hladké mouky, moučkového cukru, másla a kakaa vypracujeme těsto.
- Připravené těsto po kouscích vmačkáváme do košíčkových formiček. Formičky urovnáme na plech a ve středně vyhřáté troubě košíčky pečeme asi 15 minut.
- Po upečení vyklopíme z formiček a plníme nepravou šlehačkou.
- Příprava šlehačky: Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně přisypáváme cukr a vmícháváme rozpuštěný, vychladlý ztužený tuk a máslo.