Křehké košíčky s nepravou šlehačkou

Ingredience


Cukr moučkový 200 g
Kakao 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 180 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Cukr moučkový 70 g
Máslo čerstvé 40 g
Tuk 10 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z hladké mouky, moučkového cukru, másla a kakaa vypracujeme těsto.
  2. Připravené těsto po kouscích vmačkáváme do košíčkových formiček. Formičky urovnáme na plech a ve středně vyhřáté troubě košíčky pečeme asi 15 minut.
  3. Po upečení vyklopíme z formiček a plníme nepravou šlehačkou.
  4. Příprava šlehačky: Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně přisypáváme cukr a vmícháváme rozpuštěný, vychladlý ztužený tuk a máslo.