Chléb s cibulí a jalovcem

Ingredience


Cibule 1 ks
Droždí sušené 7 g
Jalovec 2 polévková lžíce
Máslo 15 g
Mléko polotučné 175 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 350 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 175 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V ohřátém másle rozpustíme máslo a osolíme.
  2. Z droždí a trošky vlažné vody připravíme kvásek. Vzešlý kvásek zapracujeme do mouky, potom přilijeme mléko a znovu propracujeme. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, roztlučený jalovec a hněteme tak dlouho, až je těsto vláčné. Mísu s těstem zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Potom je znovu propracujeme, upravíme do tvaru bochníku a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Po upečení by měl bochník při poklepu na spodní stranu znít dutě.