Chléb s cibulí a jalovcem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Droždí sušené |
7 g |
Jalovec |
2 polévková lžíce |
Máslo |
15 g |
Mléko polotučné |
175 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
350 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
175 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V ohřátém másle rozpustíme máslo a osolíme.
- Z droždí a trošky vlažné vody připravíme kvásek. Vzešlý kvásek zapracujeme do mouky, potom přilijeme mléko a znovu propracujeme. Přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, roztlučený jalovec a hněteme tak dlouho, až je těsto vláčné. Mísu s těstem zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Potom je znovu propracujeme, upravíme do tvaru bochníku a dáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Chléb pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. Po upečení by měl bochník při poklepu na spodní stranu znít dutě.