Vanilková zrmzlina s kardamomem

Ingredience


Cukr krupice 125 g
Kardamom 6 ks
Mléko plnotučné 300 ml
Smetana ke šlehání 150 ml
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci svaříme převaříme mléko s vanilkovým luskem, odstavíme z ohně a necháme stát 10 minut. Potom celý lusk vyjmeme.
  2. Smetanu s drceným zeleným kardamomem zahřejeme, odstavíme a chvíli necháme propojit chutě.
  3. V horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem do zhoustnutí. Přilijeme připravené teplé mléko a mícháme, aby se směs spojila. Nadrcené lusky kardamomu vyjmeme a přidáme připravenou smetanu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.
  4. Nakonec směs zpracujeme ve zmrzlinovém strojku nebo ji v mělké nádobě chladíme 1-2 hodiny, potom našleháme a zmrazíme.