Pečená kořeněná telecí játra
Ingredience
Citronela |
0.25 kávová lžička |
Citronová šťáva |
15 ml |
Játra telecí |
500 g |
Kokosové mléko |
70 ml |
Koriandr mletý |
2 kávová lžička |
Trasi |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná telecí játra nakrájíme na tenké nudličky.
- Směs koření trasi zabalíme do kousku fólie a několik minut prohříváme na suché pánvi, potom rozdrobíme.
- Smícháme kokosové mléko, mletý koriandr, citronovou šťávu, trasi a mletou citronelu. Ve vzniklé husté marinádě obalíme nudličky jater a necháme je v zapékací míse nejméně 1 hodinu odležet.
- Játra pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Uchovají si správnou strukturu a uvnitř budou lehce růžová.