Kokosové řezy prolité šlehačkou

Kokosové řezy prolité šlehačkou - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Cukr moučka 0.5 hrnek
Kokos 1 hrnek
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko plnotučné 400 ml
Mouka polohrubá 340 g
Olej slunečnicový 200 ml
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Vejce slepičí 2 ks
Máslo čerstvé 20 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme žloutky, cukr krystal, mléko, polohrubou mouku, prášek do pečiva a olej. Vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
  2. Těsto dáme na máslem vymazaný plech. Připravíme si směs z kokosu a moučkového cukru, a tou posypeme těsto na plechu.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a po upečení počkáme 10 minut, než řezy prolijeme šlehačkou.