Kokosové řezy prolité šlehačkou
Ingredience
Cukr krupice |
225 g |
Cukr moučka |
0.5 hrnek |
Kokos |
1 hrnek |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko plnotučné |
400 ml |
Mouka polohrubá |
340 g |
Olej slunečnicový |
200 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Vejce slepičí |
2 ks |
Máslo čerstvé |
20 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ušleháme žloutky, cukr krystal, mléko, polohrubou mouku, prášek do pečiva a olej. Vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
- Těsto dáme na máslem vymazaný plech. Připravíme si směs z kokosu a moučkového cukru, a tou posypeme těsto na plechu.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a po upečení počkáme 10 minut, než řezy prolijeme šlehačkou.