Plněná roláda
Ingredience
Hovězí vývar základní |
2 dl |
Klobása uzená |
50 g |
Okurky nakládané |
2 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřová plec |
800 g |
-
Doba přípravy: 90 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Rozkrojíme maso na široký plát a asi 200 g masa odkrojíme.
- Plát masa naklepeme, osolíme a opepříme.
- Odkrojené maso umeleme, ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou okurku, vejce a klobásu. Vše promícháme a rozprostřeme stejnoměrně na plát masa, pak zavineme.
- Roládu převážeme nití, dáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a podlijeme trochou vývaru.
- Pečeme v předehřáté troubě.
- Po změknutí maso vyjmeme, zaprášíme lehce moukou, kterou jsme před tím osmahli a necháme krátce povařit.
- K příloze podáváme rýži nebo brambory.