Plněná roláda

Ingredience


Hovězí vývar základní 2 dl
Klobása uzená 50 g
Okurky nakládané 2 ks
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Vepřová plec 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozkrojíme maso na široký plát a asi 200 g masa odkrojíme.
  2. Plát masa naklepeme, osolíme a opepříme.
  3. Odkrojené maso umeleme, ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou okurku, vejce a klobásu. Vše promícháme a rozprostřeme stejnoměrně na plát masa, pak zavineme.
  4. Roládu převážeme nití, dáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a podlijeme trochou vývaru.
  5. Pečeme v předehřáté troubě.
  6. Po změknutí maso vyjmeme, zaprášíme lehce moukou, kterou jsme před tím osmahli a necháme krátce povařit.
  7. K příloze podáváme rýži nebo brambory.