Hovězí polévka s mletým masem
Ingredience
Bujón hovězí |
1 kostka |
Hovězí výřez |
300 g |
Nové koření celé |
1 ks |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
Zeleninová směs jarní - mražená |
250 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté hovězí maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř a nové koření. Vaříme v tlakovém hrnci asi 1 hodinu.
- Vývar slijeme do jiného hrnce, přidáme mraženou zeleninu a chvíli povaříme.
- Než se zelenina uvaří, tak uvařené maso pomeleme na masovém mlýnku.
- Dochutíme bujónem a po jeho rozpuštění polévku odstavíme. Jednotlivé porce polévky na talíři doplníme mletým masem a nakrájenou zelenou petrželkou.