Hovězí plátky na houbách III

Hovězí plátky na houbách III - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice 1 polévková lžíce
Houby sušené 18 g
Hovězí maso zadní 1 kg
Hovězí vývar základní 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na plátky. Plátky masa nařízneme na okrajích, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm opečeme a následně vložíme do tlakového hrnce. V oleji potom zpěníme nadrobnou nakrájenou cibuli, kterou přidáme k masu. Nakonec podlijeme vývarem a dusíme asi 45-60 minut.
  3. Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme houby, dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě nebo jíškou a necháme provařit. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, vložíme plátky masa a necháme ještě chvilku vařit.