Hovězí plátky na houbách III
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Houby sušené |
18 g |
Hovězí maso zadní |
1 kg |
Hovězí vývar základní |
1 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na plátky. Plátky masa nařízneme na okrajích, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- Na pánvi rozehřejeme olej, plátky masa v něm opečeme a následně vložíme do tlakového hrnce. V oleji potom zpěníme nadrobnou nakrájenou cibuli, kterou přidáme k masu. Nakonec podlijeme vývarem a dusíme asi 45-60 minut.
- Měkké maso vyjmeme, do omáčky přidáme houby, dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě nebo jíškou a necháme provařit. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, vložíme plátky masa a necháme ještě chvilku vařit.