Ovesno-jogurtová buchta s ovocem

Ovesno-jogurtová buchta s ovocem - obrázek

Ingredience


Bílý jogurt 500 g
Kompot meruňkový 800 g
Med včelí 2 polévková lžíce
Ovesné vločky 400 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovesné vločky zalijeme vodou (či lákem z kompotu) a necháme nabobtnat.
  2. Přidáme med, jogurt a skořici a promícháme do hustého těsta (pokud je těsto příliš husté, tak stačí přidat vodu či jogurt x pokud je těsto řidké, tak přidáme vločky).
  3. Na pečicím papírem vyložený plech vlijeme 1/2 těsta a poklademe na kousky nakrájeným ovocem a nakonec dáme druhou polovinu těsta.
  4. Pečeme podle tloušťky buchty- já jsem pekla cca 1,5 hodiny na 170°C.