Ovesno-jogurtová buchta s ovocem
Ingredience
Bílý jogurt |
500 g |
Kompot meruňkový |
800 g |
Med včelí |
2 polévková lžíce |
Ovesné vločky |
400 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 25 porcí
- Ovesné vločky zalijeme vodou (či lákem z kompotu) a necháme nabobtnat.
- Přidáme med, jogurt a skořici a promícháme do hustého těsta (pokud je těsto příliš husté, tak stačí přidat vodu či jogurt x pokud je těsto řidké, tak přidáme vločky).
- Na pečicím papírem vyložený plech vlijeme 1/2 těsta a poklademe na kousky nakrájeným ovocem a nakonec dáme druhou polovinu těsta.
- Pečeme podle tloušťky buchty- já jsem pekla cca 1,5 hodiny na 170°C.