Cuketová nádivka II
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
20 dkg |
Olej rostlinný |
1 dl |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo vepřové škvařené |
1 polévková lžíce |
Salám měkký |
20 dkg |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
25 dkg |
Vejce slepičí |
5 ks |
Vepřový bok uzený |
15 dkg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cuketu oloupeme, vydlabeme semena a nastrouháme na hrubším struhadle. Dále nastrouháme cibuli, salám a sýr a směs promícháme. Přidáme nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek, žloutky, olej, mouku s práškem do pečiva, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a opět promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
- Na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech směs nalijeme a urovnáme. Pečeme asi 40 minut při teplotě 180°C.