Kokosová bábovka s ledovými kaštany
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Kaštany ledové |
1 balení |
Kokos - mletý (Kopra) |
100 g |
Kypřící prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Mouka polohrubá |
300 g |
Olej slunečnicový |
150 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba |
2 polévková lžíce |
Tuk |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vychlazenou čokoládu Ledové kaštany nastrouháme na hrubém struhadle.
- Smícháme kokos, mouku a prosátý kypřící prášek.
- Celá vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme olej. Střídavě přidáme mléko a sypkou směs. Nakonec lehce vmícháme nastrouhanou čokoládu.
- Těsto nalijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Formu vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 45 minut.
- Upečenou bábovku necháme ve formě mírně zchladnout a poté jí vyklopíme. Studenou pocukrujeme.