Kokosová bábovka s ledovými kaštany

Kokosová bábovka s ledovými kaštany - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Kaštany ledové 1 balení
Kokos - mletý (Kopra) 100 g
Kypřící prášek do pečiva 1 ks
Mléko plnotučné 200 ml
Mouka polohrubá 300 g
Olej slunečnicový 150 ml
Vejce slepičí 4 ks
Mouka hrubá pšeničná Babiččina volba 2 polévková lžíce
Tuk 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vychlazenou čokoládu Ledové kaštany nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Smícháme kokos, mouku a prosátý kypřící prášek.
  3. Celá vejce vyšleháme s cukrem a zašleháme olej. Střídavě přidáme mléko a sypkou směs. Nakonec lehce vmícháme nastrouhanou čokoládu.
  4. Těsto nalijeme do bábovkové formy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Formu vložíme do předehřáté trouby na 170°C a pečeme asi 45 minut.
  5. Upečenou bábovku necháme ve formě mírně zchladnout a poté jí vyklopíme. Studenou pocukrujeme.