Newyorský cheesecake
Ingredience
Máslo |
45 g |
Sušenky BeBe světlé jemné |
125 g |
Cukr moučkový |
230 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce |
Máslo |
200 g |
Smetana ke šlehání |
125 ml |
Sýr krémový |
230 g |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
5 ks |
Whiskey |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Příprava korpusu: Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Vzniklou směs rozložíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.
- Příprava náplně: V míse rozmícháme smetanový sýr s rozpuštěným, vychladlým máslem. Přidáme maizenu a cukr, zamícháme, přidáme zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání, whiskey a vanilkovou tresť. Znovu zamícháme a nakonec přidáme vejce a žloutek. Vše ještě dobře promícháme a naneseme na připravený sušenkový korpus.
- Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 70 minut.