Newyorský cheesecake

Ingredience


Máslo 45 g
Sušenky BeBe světlé jemné 125 g
Cukr moučkový 230 g
Maizena - kukuřičný škrob 2 polévková lžíce
Máslo 200 g
Smetana ke šlehání 125 ml
Sýr krémový 230 g
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 5 ks
Whiskey 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Příprava korpusu: Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Vzniklou směs rozložíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem.
  2. Příprava náplně: V míse rozmícháme smetanový sýr s rozpuštěným, vychladlým máslem. Přidáme maizenu a cukr, zamícháme, přidáme zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání, whiskey a vanilkovou tresť. Znovu zamícháme a nakonec přidáme vejce a žloutek. Vše ještě dobře promícháme a naneseme na připravený sušenkový korpus.
  3. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 70 minut.