Piškotový koláč se škrobovou moučkou
Ingredience
Cukr krupice |
180 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Jablka |
4 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
160 g |
Solamyl |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Žloutky s cukrem a polovinou tuku třeme do pěny. Přidáváme střídavě škrobovou moučku a mléko, potom sníh z bílků a mouku s práškem do pečiva.
- Do pekáče vymazaného tukem vložíme těsto a poklademe oloupanými, jemně nakrouhanými jablky. Pocukrujeme vanilkovým cukrem a pokapeme máslem.
- Zvolna pečeme v předehřáté troubě. Koláč pocukrujeme a krájíme na řezy.