Telecí závitky se žampióny
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 ks |
Telecí kýta |
4 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Náplň : Nakrájíme na jemno cibuli, zpěníme na kousku másla, přidáme nasekanou petrželovou nať, očištěné, drobně rozsekané žampióny. Směs osolíme a bez podlévání dusíme do měkka. Na závěr přidáme ušlehané vejce.
- Řízky očistíme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a potřeme vychladlou náplní, svineme je do závitků a spíchneme je párátkem či jehlicí nebo převázat nití. Závitky zaprášíme jemně moukou a opečeme je na másle. Poté je mírně podlijeme a dusíme do měkka.
- Jako přílohy podáváme rýži, brambory, bramborovou kaši a saláty.