Telecí závitky se žampióny

Ingredience


Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 1 ks
Telecí kýta 4 ks
Vejce slepičí 1 ks
Žampiony čerstvé 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Náplň : Nakrájíme na jemno cibuli, zpěníme na kousku másla, přidáme nasekanou petrželovou nať, očištěné, drobně rozsekané žampióny. Směs osolíme a bez podlévání dusíme do měkka. Na závěr přidáme ušlehané vejce.
  2. Řízky očistíme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a potřeme vychladlou náplní, svineme je do závitků a spíchneme je párátkem či jehlicí nebo převázat nití. Závitky zaprášíme jemně moukou a opečeme je na másle. Poté je mírně podlijeme a dusíme do měkka.
  3. Jako přílohy podáváme rýži, brambory, bramborovou kaši a saláty.