Bůček v zelí

Ingredience


Anglická slanina 2 dkg
Česnek 6 stroužek
Cibule 1 ks
Feferony 1 ks
Grilovací koření 2 kávová lžička
Kapie 1 ks
Vepřové sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Vepřový bok 0.5 kg
Zelí kysané 0.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle osmahneme na kostky nakrájenou slaninu, ke které přidáme kostičky cibule a papriky a necháme zesklovatět.
  2. Přidáme bůček nakrájený na kostky a posypeme grilovacím kořením. Osmahneme a zalijeme troškou teplé vody. Za občasného podlévání a míchání dusíme doměkka.
  3. Mezitím uvaříme v druhém hrnci doměkka kysané zelí.
  4. Do téměř hotového masa přidáme utřený česnek a chilli papričku.
  5. Ze zelí slijeme vodu a promícháme ho s masem a ještě chvíli povaříme.