Bůček v zelí
Ingredience
Anglická slanina |
2 dkg |
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Feferony |
1 ks |
Grilovací koření |
2 kávová lžička |
Kapie |
1 ks |
Vepřové sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Vepřový bok |
0.5 kg |
Zelí kysané |
0.5 kg |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na sádle osmahneme na kostky nakrájenou slaninu, ke které přidáme kostičky cibule a papriky a necháme zesklovatět.
- Přidáme bůček nakrájený na kostky a posypeme grilovacím kořením. Osmahneme a zalijeme troškou teplé vody. Za občasného podlévání a míchání dusíme doměkka.
- Mezitím uvaříme v druhém hrnci doměkka kysané zelí.
- Do téměř hotového masa přidáme utřený česnek a chilli papričku.
- Ze zelí slijeme vodu a promícháme ho s masem a ještě chvíli povaříme.