Dršťková polévka speciál

Ingredience


Bedly čerstvé 2 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Dršťky vařené 500 g
Hovězí vývar základní 1.5 l
Majoránka 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Paprika pálivá 1 kávová lžička
Paprika sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Polévkové koření 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové sádlo 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předvařené dršťky zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme do měkka. Měkké dršťky scedíme, vývar dáme stranou, a dle potřeby rozkrájíme na menší nudličky.
  2. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, zasypeme mletou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme mletou papriku. Do zásmažky postupně přiléváme vývar z drštěk a prošleháváme metličkou. Uvedeme do varu, přidáme nakrájené, na másle podušené bedly a koření a povaříme. Nakonec přidáme dršťky a dochutíme česnekem, majoránkou a polévkovým kořením.