Dršťková polévka speciál
Ingredience
Bedly čerstvé |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dršťky vařené |
500 g |
Hovězí vývar základní |
1.5 l |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Paprika pálivá |
1 kávová lžička |
Paprika sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Polévkové koření |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové sádlo |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předvařené dršťky zalijeme studenou vodou a zvolna vaříme do měkka. Měkké dršťky scedíme, vývar dáme stranou, a dle potřeby rozkrájíme na menší nudličky.
- Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku, zasypeme mletou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme mletou papriku. Do zásmažky postupně přiléváme vývar z drštěk a prošleháváme metličkou. Uvedeme do varu, přidáme nakrájené, na másle podušené bedly a koření a povaříme. Nakonec přidáme dršťky a dochutíme česnekem, majoránkou a polévkovým kořením.