Sterilovaná vepřová krkovice

Ingredience


Kmín celý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová krkovička 1200 g
Vepřové sádlo škvařené 60 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou krkovičku vykostíme (kosti uchováme) a nakrájíme na kusy o hmotnosti asi 1,5 kg. Osolíme, posypeme kmínem, podlijeme trochou vody a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme výpekem
  2. Téměř upečené maso nakrájíme na stejnoměrné díly, které vkládáme do sklenic nebo do konzerv.
  3. Do vypečené šťávy dáme vysmahnout drobně nasekané kosti, dochutíme kmínem, přidáme vepřové sádlo a za stálého míchání necháme kosti vypéct. Pokud je šťáva příliš hustá a tmavá, přidáme trochu vody
  4. Povařenou šťávu přecedíme přes hustý cedník a maso ve sklenicích výpekem zalijeme tak, aby bylo úplně ponořené.
  5. Dobře uzavřené sklenice nebo konzervy sterilujeme při teplotě do 100 °C cca 40-45 minut.