Vylepšený květákový mozeček

Vylepšený květákový mozeček - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Květák 500 g
Máslo 50 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 2 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Květák rozebereme na růžičky, důkladně propereme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme, necháme okapat a pokrájíme nebo rozmačkáme.
  2. V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a orestujeme.
  3. Nakonec přisypeme nadrobno nakrájený uvařený květák a krátce podusíme dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a zalijeme rozkvedlanými vejci, do kterých jsme přimíchali nastrouhaný sýr.
  4. Za stálého míchání přidáme nakrájenou petrželku, vejce necháme srazit a odstavíme.