Vylepšený květákový mozeček
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Květák |
500 g |
Máslo |
50 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 kávová lžička |
Šunka dušená |
50 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Květák rozebereme na růžičky, důkladně propereme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme, necháme okapat a pokrájíme nebo rozmačkáme.
- V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a orestujeme.
- Nakonec přisypeme nadrobno nakrájený uvařený květák a krátce podusíme dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a zalijeme rozkvedlanými vejci, do kterých jsme přimíchali nastrouhaný sýr.
- Za stálého míchání přidáme nakrájenou petrželku, vejce necháme srazit a odstavíme.