Uzený sterilovaný kapr
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Kapr obecný |
2 kg |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
1 l |
Sůl |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Vykuchané a očištěné kapry omyjeme. Ryby potřeme česnekem utřeným se solí a okmínujeme. Maso potom uložíme do vhodné nádoby a necháme v chladu nejlépe do druhého dne.
- Připravené ryby udíme nejdříve při 60 stupních Celsia asi 3 hodiny, potom teplotu snížíme na 50 stupňů Celsi a udíme další 2 hodiny. Necháme vychladnout.
- Maso obereme z kostí, vložíme do čistých sklenic a zalijeme olejem.
- Zavařujeme těsně pod bodem varu 1 hodinu.
- Sklenice uložíme na chladné místě a po 14 dnech maso můžeme konzumovat.