Uzený sterilovaný kapr

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Kapr obecný 2 kg
Kmín celý 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 1 l
Sůl 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykuchané a očištěné kapry omyjeme. Ryby potřeme česnekem utřeným se solí a okmínujeme. Maso potom uložíme do vhodné nádoby a necháme v chladu nejlépe do druhého dne.
  2. Připravené ryby udíme nejdříve při 60 stupních Celsia asi 3 hodiny, potom teplotu snížíme na 50 stupňů Celsi a udíme další 2 hodiny. Necháme vychladnout.
  3. Maso obereme z kostí, vložíme do čistých sklenic a zalijeme olejem.
  4. Zavařujeme těsně pod bodem varu 1 hodinu.
  5. Sklenice uložíme na chladné místě a po 14 dnech maso můžeme konzumovat.