Sterilované rybí karbanátky

Ingredience


Česnek 5 stroužek
Cibule 2 ks
Kapr obecný 3000 g
Majoránka 1 kávová lžička
Olej rostlinný 300 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rohlíky bílé 2 ks
Strouhanka 100 g
Sůl 3 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Bobkový list 4 ks
Cukr krupice 5 kávová lžička
Feferony 1 ks
Hořčičné semínko 2 kávová lžička
Hřebíček 2 ks
Nové koření 10 ks
Ocet 1 l
Pepř černý celý 20 ks
Sůl 10 kávová lžička
Voda pitná 3500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu s octem a kořením povaříme asi 10 minut. Lák necháme odstát nejlépe do druhého dne.
  2. Očištěné porce ryb umeleme spolu s rohlíky z předchozího dne. V míse směs promícháme s vejci, prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí a s kořením. Podle potřeby přidáme trochu strouhanky.
  3. Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.
  4. Po vychladnutí karbanátky vložíme do čistých sklenic (každou vrstvu můžeme proložit cibulí a celým pepřem).
  5. Zavařujeme při 90 stupních Celsia 20 minut. Sklenice uchováme na chladném místě.