Sterilované rybí karbanátky
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Kapr obecný |
3000 g |
Majoránka |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
300 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rohlíky bílé |
2 ks |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
3 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Bobkový list |
4 ks |
Cukr krupice |
5 kávová lžička |
Feferony |
1 ks |
Hořčičné semínko |
2 kávová lžička |
Hřebíček |
2 ks |
Nové koření |
10 ks |
Ocet |
1 l |
Pepř černý celý |
20 ks |
Sůl |
10 kávová lžička |
Voda pitná |
3500 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vodu s octem a kořením povaříme asi 10 minut. Lák necháme odstát nejlépe do druhého dne.
- Očištěné porce ryb umeleme spolu s rohlíky z předchozího dne. V míse směs promícháme s vejci, prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí a s kořením. Podle potřeby přidáme trochu strouhanky.
- Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme na pánvi na oleji.
- Po vychladnutí karbanátky vložíme do čistých sklenic (každou vrstvu můžeme proložit cibulí a celým pepřem).
- Zavařujeme při 90 stupních Celsia 20 minut. Sklenice uchováme na chladném místě.