Česneková bageta s hráškovým dipem

Česneková bageta s hráškovým dipem - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hrášek mražený 300 g
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Ricotta 200 g
Sůl 1 špetka
Sýr Feta 100 g
Bageta 1 ks
Česnek 6 stroužek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem rozmixovaný hrášek promícháme s ricottou, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Směs podle chuti osolíme a opepřime.
  2. Česnek zabalíme do alobalu a položíme na rozpálený gril. Vedle rozložíme nakrájenou bagetu a opečeme jí.
  3. Hotovou bagetu potřeme grilovaným česnekem.
  4. Připravený hráškový dip na talíři zakapeme olivovým olejem a posypeme rozdrobenou fetou.
  5. Podáváme s bagetou jako vegetariánský pokrm.