Česneková bageta s hráškovým dipem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hrášek mražený |
300 g |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Ricotta |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Feta |
100 g |
Bageta |
1 ks |
Česnek |
6 stroužek |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Předem rozmixovaný hrášek promícháme s ricottou, citronovou šťávou a prolisovaným česnekem. Směs podle chuti osolíme a opepřime.
- Česnek zabalíme do alobalu a položíme na rozpálený gril. Vedle rozložíme nakrájenou bagetu a opečeme jí.
- Hotovou bagetu potřeme grilovaným česnekem.
- Připravený hráškový dip na talíři zakapeme olivovým olejem a posypeme rozdrobenou fetou.
- Podáváme s bagetou jako vegetariánský pokrm.