Grilované jehněčí kebaby
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
4 polévková lžíce |
Jehněčí maso mleté |
500 g |
Máta |
2 polévková lžíce |
Meruňky sušené |
60 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pistácie |
40 g |
Řecký jogurt |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenými sušenými meruňkami, nasekanými pistáciemi, kořením, částí máty, polovinou jogurtu a podušenou směsí. Vše dobře promícháme.
- Z masové směsí tvarujeme kuličky, které zploštíme a napíchneme na předem namočené špejle. Položíme na rozehřátý gril a za občasného obracení a potírání zbylým olejem grilujeme asi 15 minut.
- Kebaby podáváme se zbylým jogurtem oschuceným solí, pepřem, citronovou šťávou a zbylou mátou.