Grilované jehněčí kebaby

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 4 polévková lžíce
Jehněčí maso mleté 500 g
Máta 2 polévková lžíce
Meruňky sušené 60 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pistácie 40 g
Řecký jogurt 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, nasekanou cibuli a česnek podusíme na 2 lžících oleje. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenými sušenými meruňkami, nasekanými pistáciemi, kořením, částí máty, polovinou jogurtu a podušenou směsí. Vše dobře promícháme.
  3. Z masové směsí tvarujeme kuličky, které zploštíme a napíchneme na předem namočené špejle. Položíme na rozehřátý gril a za občasného obracení a potírání zbylým olejem grilujeme asi 15 minut.
  4. Kebaby podáváme se zbylým jogurtem oschuceným solí, pepřem, citronovou šťávou a zbylou mátou.