Hermelín v těstíčku

Hermelín v těstíčku - obrázek

Ingredience


Brambory 2 ks
Česnek 2 stroužek
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 kávová lžička
Sůl 2 špetka
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 120 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hermelín podélně rozkrojíme na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle.
  2. Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko dobře promícháme.
  3. Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.
  4. Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.