Hermelín v těstíčku
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Sůl |
2 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
120 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Hermelín podélně rozkrojíme na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na struhadle.
- Bramborové těstíčko: Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko dobře promícháme.
- Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku zvlášť přelijeme bramborovým těstíčkem.
- Hermelín v bramborovém těstíčku smažíme dozlatova z obou stran. Ihned podáváme.