Masové šátečky

Ingredience


Bazalka 1 špetka
Černé olivy 2 polévková lžíce
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Listové těsto 250 g
Majoránka 1 špetka
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Petržel - nať 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tymián 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky, které potřeme vejcem.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, olivy nasekáme. Cibuli na oleji orestujeme, přidáme česnek, mleté maso, bylinky, sůl a olivy. Necháme vychladnout a až v téhle chvíli přidáme vejce.
  3. Směsí naplníme čtverečky listového těsta a tvarujeme šátečky. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do silně vyhřáté trouby.