Masové šátečky
Ingredience
Bazalka |
1 špetka |
Černé olivy |
2 polévková lžíce |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Listové těsto |
250 g |
Majoránka |
1 špetka |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tymián |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
300 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Těsto rozválíme a vykrájíme čtverečky, které potřeme vejcem.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, olivy nasekáme. Cibuli na oleji orestujeme, přidáme česnek, mleté maso, bylinky, sůl a olivy. Necháme vychladnout a až v téhle chvíli přidáme vejce.
- Směsí naplníme čtverečky listového těsta a tvarujeme šátečky. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do silně vyhřáté trouby.