Krevety s česnekovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Feferony |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Rozmarýn |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Tymián |
4 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety očistíme, česnek nakrájíme na kousky, feferonku na kolečka a bylinky potrháme. Na oleji osmahneme česnek, feferonku, bylinky a potom opečeme krevety ze všech stran. Krevety vyjmeme a udržujeme v teple.
- Rajčata necháme okapat, potom je rozmačkáme, přidáme na pánev a asi 10 minut dusíme, ochutíme oslí, pepřem a na talíři krevety polijeme omáčkou.