Nektarinkový kompot s pomerančem
Ingredience
Cukr krupice |
500 g |
Nektarinka |
2000 g |
Pomeranč |
1 ks |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvtky. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na dílky.
- Cukr vsypeme do vody a nálev chvíli povaříme, aby se cukr úplně rozpustil.
- Nektarinky urovnáme do sterilizovaných sklenic a proložíme je dílky pomeranče.
- Ovoce ve sklenicích zalijeme prochladlým nálevem tak, aby sahal asi 1cm pod okraj sklenic. Uzavřeme víčky krátce povařenými ve vodě a upevníme svorkami.
- Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce, přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky sklenic a kompot zavařujeme při teplotě 80
- stupňů Celsia 20 minut.
- Hotové kompoty vyjmeme a necháme vychladnout. Potom teprve odstraníme svorky, které držely víčka.