Nektarinkový kompot s pomerančem

Nektarinkový kompot s pomerančem - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 500 g
Nektarinka 2000 g
Pomeranč 1 ks
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvtky. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na dílky.
  2. Cukr vsypeme do vody a nálev chvíli povaříme, aby se cukr úplně rozpustil.
  3. Nektarinky urovnáme do sterilizovaných sklenic a proložíme je dílky pomeranče.
  4. Ovoce ve sklenicích zalijeme prochladlým nálevem tak, aby sahal asi 1cm pod okraj sklenic. Uzavřeme víčky krátce povařenými ve vodě a upevníme svorkami.
  5. Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce, přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky sklenic a kompot zavařujeme při teplotě 80
  6. stupňů Celsia 20 minut.
  7. Hotové kompoty vyjmeme a necháme vychladnout. Potom teprve odstraníme svorky, které držely víčka.