Rychlý vepřový guláš
Ingredience
Bujón hovězí |
1 kostka |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Feferony |
1 ks |
Gulášové koření |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
500 g |
Vepřové sádlo škvařené |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso nakrájíme na kostky a posypeme gulášovým kořením.
- Oloupanou, na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova, pak přidáme mletou papriku a maso a krátce orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou papriku, rajče, kostku bujónu a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem a feferonkou a zahustíme jíškou.