Rajčátka s toastovým chlebem na špízu

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cherry rajčata 200 g
Chléb toastový 200 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme a osušíme. Toastový chléb nakrájíme na kostky stejně veliké jako rajčátka.
  2. V misce smícháme olej se solí, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Nakonec do směsi vmícháme nasekané bylinky.
  3. Na předem namočené špejle nebo na jehly napichujeme střídavě rajčátka a kostky chleba. Špízy po všech stranách potřeme připravenou marinádou a grilujeme na misce z alobalu asi 6 minut. Během grilování špízy obracíme.