Rajčátka s toastovým chlebem na špízu
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cherry rajčata |
200 g |
Chléb toastový |
200 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata omyjeme a osušíme. Toastový chléb nakrájíme na kostky stejně veliké jako rajčátka.
- V misce smícháme olej se solí, prolisovaným česnekem a citronovou šťávou. Nakonec do směsi vmícháme nasekané bylinky.
- Na předem namočené špejle nebo na jehly napichujeme střídavě rajčátka a kostky chleba. Špízy po všech stranách potřeme připravenou marinádou a grilujeme na misce z alobalu asi 6 minut. Během grilování špízy obracíme.