Francouzské makronky

Francouzské makronky - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 225 g
Cukr moučka 250 g
Mandle mleté 250 g
Potravinářská barva 3 ks
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 200 g
Voda pitná 75 ml
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 2 polévková lžíce
Marmeláda pomerančová 2 polévková lžíce
Máslo 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Prosáté mleté mandle smícháme s prosátým moučkovým cukrem. Do směsi vlijeme polovinu bílků a vše vymícháme na kaši.
  2. Zbylé bílky ušleháme se špetkou soli a s trochou krupicového cukru na pevný sníh.
  3. Vodu vlijeme do kastrůlku, přisypeme krupicový cukr a vaříme cukrový rozvar tak dlouho, až bude tzv. na nit. Ještě horký rozvar přiléváme za stálého šlehání do sněhu, který má mít krémovou konzistenci a má držet na metlách.
  4. Ušlehaný sníh vmícháme do připravené kaše, nejdříve zvolna a potom promícháváme důkladně, tzv. makronkujeme.
  5. Hotové těsto rozdělíme na 3 díly a každý obarvíme jiným barvivem.
  6. Těsto pomocí cukrářského sáčku nanášíme v kopečcích na silikonovou formu. Na formě necháme makronky před pečením 25-45 minut zaschnout.
  7. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 130 stupňů Celsia 12-15 minut podle velikosti.
  8. Příprava krému: Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem. Krém rozdělíme na 2 díly a do jednoho vmícháme kokos. Oba díly těsta obarvíme potravinářským barvivem.
  9. Vychladlé makronky slepujeme po dvou připraveným krémem nebo marmeládou.