Holandské řízky z vepřového bůčku
Ingredience
Mléko polotučné |
200 ml |
Olej rostlinný |
300 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Strouhanka |
10 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřový bok |
700 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mletý vepřový bůček smícháme v míse s mlékem, vejcem a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. Dobře promícháme.
- Z připravené masové směsi tvarujeme ploché řízky, které obalíme ve zbylé strouhance.
- Řízky smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.