Holandské řízky z vepřového bůčku

Holandské řízky z vepřového bůčku - obrázek

Ingredience


Mléko polotučné 200 ml
Olej rostlinný 300 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Strouhanka 10 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřový bok 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mletý vepřový bůček smícháme v míse s mlékem, vejcem a nastrouhaným sýrem. Směs osolíme, opepříme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky. Dobře promícháme.
  2. Z připravené masové směsi tvarujeme ploché řízky, které obalíme ve zbylé strouhance.
  3. Řízky smažíme po obou stranách na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova.