Jahodová bublanina II
Ingredience
Cukr krupice |
80 g |
Cukr moučka |
50 g |
Jahody |
300 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 ks |
Máslo |
80 g |
Skořice mletá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žemle tuková |
3 ks |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Tuk |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Housku rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, krupicový cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí.
- Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150-170°C) - vyzkoušíme špejlí.
- Vychladlé pocukrujeme.