Jahodová bublanina II

Ingredience


Cukr krupice 80 g
Cukr moučka 50 g
Jahody 300 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 ks
Máslo 80 g
Skořice mletá 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Žemle tuková 3 ks
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Tuk 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Housku rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem. Máslo, krupicový cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí.
  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, poklademe ovocem a dáme do vyhřáté trouby péct zvolna (150-170°C) - vyzkoušíme špejlí.
  3. Vychladlé pocukrujeme.