Špagety Carbonara se žampiony

Ingredience


Anglická slanina 8 plátek
Bazalka 1 hrst
Oregano sušené 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Špagety, Makarony 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 65 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 5 l
Žampiony čerstvé 180 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím slaninu zbavíme kůže a nakrájíme ji na malé kousky. Na rozpáleném oleji opečeme a na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.
  3. Na pánev s tukem ze slaniny nasypeme nakrájené žampiony a 2-3min orestujeme doměkka.
  4. Poté smícháme žampiony, slaninu, najemno nakrájené oregano a rozšlehaná vejce se smetanou, přidáme do hrnce ke špagetám a za stálého míchání pomalu zahříváme až směs mírně zhoustne.
  5. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Ochutíme solí a drceným pepřem.
  6. Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkou bazalky a podáváme.