Špagety Carbonara se žampiony
Ingredience
Anglická slanina |
8 plátek |
Bazalka |
1 hrst |
Oregano sušené |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Špagety, Makarony |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
65 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
5 l |
Žampiony čerstvé |
180 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím slaninu zbavíme kůže a nakrájíme ji na malé kousky. Na rozpáleném oleji opečeme a na papírovém ubrousku odsajeme přebytečný tuk.
- Na pánev s tukem ze slaniny nasypeme nakrájené žampiony a 2-3min orestujeme doměkka.
- Poté smícháme žampiony, slaninu, najemno nakrájené oregano a rozšlehaná vejce se smetanou, přidáme do hrnce ke špagetám a za stálého míchání pomalu zahříváme až směs mírně zhoustne.
- Odstavíme a vmícháme nastrouhaný parmazán. Ochutíme solí a drceným pepřem.
- Rozdělíme na talíře, dozdobíme snítkou bazalky a podáváme.