Farfalle s prosciuttem, hráškem a žampiony

Ingredience


Cibule 1 ks
Hrášek mražený 250 g
Máslo čerstvé 60 g
Prosciutto sušené 3 plátek
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 1 hrst
Těstoviny Farfalle 375 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 3 l
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a žampiony na tenké plátky a na rozehřátém másle cca 5min orestujeme doměkka. Přidáme hrášek a nadrobno nakrájenou šunku, zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutkem a ochutíme solí. Zakryjeme pokličkou a asi 5min zahříváme.
  3. Omáčku nalijeme do hrnce na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme posypané parmazánem.