Farfalle s prosciuttem, hráškem a žampiony
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hrášek mražený |
250 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Prosciutto sušené |
3 plátek |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
1 hrst |
Těstoviny Farfalle |
375 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
3 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno a žampiony na tenké plátky a na rozehřátém másle cca 5min orestujeme doměkka. Přidáme hrášek a nadrobno nakrájenou šunku, zalijeme smetanou rozšlehanou se žloutkem a ochutíme solí. Zakryjeme pokličkou a asi 5min zahříváme.
- Omáčku nalijeme do hrnce na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme posypané parmazánem.