Fazolky s telecím masem
Ingredience
Brambory |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazolky blanšírované |
800 g |
Olej rostlinný |
50 ml |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
3 špetka |
Telecí kýta |
500 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso pokrájené na kostky zprudka orestujeme na troše oleje.
- Na zbylém oleji osmahneme cibulku, až zesklovatí, podlijeme rajčatovou šťávou nebo přidáme nasekaná, slupek zbavená rajčata. Přidáme maso, podlijeme vodou a přidáme čerstvé fazolky. Po 20 minutách přidáme bramborové kostky a na plátky nakrájený česnek, pepř a sůl. Vše dusíme ze tři čtvrtin ponořené ve vodě a ne zcela zakryté poklicí. Nakonec přidáme petrželku.