Fazolky s telecím masem

Ingredience


Brambory 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Fazolky blanšírované 800 g
Olej rostlinný 50 ml
Pepř černý mletý 3 špetka
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 4 ks
Sůl 3 špetka
Telecí kýta 500 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso pokrájené na kostky zprudka orestujeme na troše oleje.
  2. Na zbylém oleji osmahneme cibulku, až zesklovatí, podlijeme rajčatovou šťávou nebo přidáme nasekaná, slupek zbavená rajčata. Přidáme maso, podlijeme vodou a přidáme čerstvé fazolky. Po 20 minutách přidáme bramborové kostky a na plátky nakrájený česnek, pepř a sůl. Vše dusíme ze tři čtvrtin ponořené ve vodě a ne zcela zakryté poklicí. Nakonec přidáme petrželku.