Čapáti

Ingredience


Mouka pšeničná celozrnná 200 g
Mouka pšeničná hladká 100 g
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 4 špetka
Sůl 1 polévková lžíce
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větší míse smícháme mouku se solí a pepřem a postupně přiléváme horkou vodu. Olej si nalijeme do dlaní, aby se těsto promastilo a méně se lepilo na ruce.
  2. Vypracujeme hladké vláčné těsto a necháme pod utěrkou odpočinout alespoň 2 hodiny.
  3. Pak opět těsto propracujeme a vytvoříme z něj kuličky o velikosti velkého vlašského ořechu. Kuličky rozválíme na tenké placky, které na rozpálené plotně nebo pánvi na sucho opečeme po obou stranách tak, že placku přitlačujeme svitkem látky nebo ubrouskem na pánev.
  4. Uvnitř se tak utvoří vzduchová bublina, která obě části rozdělí.