Lívance z jablek
Ingredience
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Jablka |
500 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 špetka |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka pšeničná hladká |
250 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme sníh.
- Oloupaná jablka na jemno nastrouháme.
- Žloutky s cukr spolu smícháme a přidáme k nim jablka, mléko a mouku se špetkou kypřícího prášku.
- Do promíchaného těsta vmícháme sníh.
- Těsto lijeme do lívanečníku a osmažíme na oleji z obou stran.