Cukroví s bílým vínem
Ingredience
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
140 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
140 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
1.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hladkou mouku smícháme se změklým máslem, s vejcem a vínem. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladničce.
- Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7 minut, aby těsto "vyběhlo".
- Upečené, ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru.