Cukroví s bílým vínem

Cukroví s bílým vínem - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 140 g
Mouka pšeničná hladká T 650 140 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 1.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hladkou mouku smícháme se změklým máslem, s vejcem a vínem. Vypracujeme těsto, které necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladničce.
  2. Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto na plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7 minut, aby těsto "vyběhlo".
  3. Upečené, ještě horké cukroví obalujeme v moučkovém cukru.