Hrudky
Ingredience
Cukr moučkový |
250 g |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
300 g |
Sušenky BeBe světlé jemné |
100 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
Cukr krupice |
6 polévková lžíce |
Hera |
250 g |
Mléko polotučné |
70 ml |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Bílky s cukrem ušleháme a vmícháme mleté vlašské ořechy, kakao a 3 lžíce umletých sušenek.
- Z poloviny těsta vytvarujeme kuličky, které poté vyválíme v polovině mletých sušenek.
- Druhou část těsta si odložíme na později.
- Připravíme formičky na vosí hnízda, které vysypeme zbylými sušenkami. Do formiček natlačíme kuličky.
- Na náplň uvaříme mléko, žloutky a lžíci mouky. Ušleháme si rostlinný tuk s cukrem.
- Až uvařená krémová náplň vychladne, přidáme do ní vyšlehaný tuk. Poté hrudky naplníme krémem.
- Vyválíme zbylé těsto a pomocí válečku vytvoříme spodek pro hrudky.