Bábovka třená se škrobovou moučkou
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krupice |
180 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
30 g |
Ořechy lískové |
30 g |
Rum |
2 kávová lžička |
Solamyl |
150 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Cukr se žloutky třeme do pěny, zakapeme citronovou šťávou, přidáme citronovou kůru, rum, kypřicí prášek a po lžících škrobovou moučku. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
- Formu vymažeme máslem, vysypeme strouhanými oříšky a naplníme těstem.
- Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě.