Polévka ze zeleniny
Ingredience
Bujón hovězí |
1 kostka |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
100 g |
Mrkev |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Smetana |
100 ml |
Sůl |
2 špetka |
Těstoviny konzumní |
70 g |
Voda pitná |
4 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve dvou litrech vody si rozpustíme bujon, přidáme hrášek a vaříme zhruba 10 minut. Přilijeme smetanu a rozmixujeme.
- Přidáme zeleninu, kterou nakrájíme na menší kousky a vaříme do měkka.
- Ve druhém hrnci si uvaříme ve slané vodě těstoviny, které poté přidáme k polévce. Dochutíme pepřem a můžeme podávat.