Francouzské kořeněné sušenky

Francouzské kořeněné sušenky - obrázek

Ingredience


Kmín celý 3 kávová lžička
Máslo 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Provensálské koření 1 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Tvaroh měkký 125 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s máslem, tvarohem, solí a provensálským kořením. Vypracujeme vláčné těsto, vytvarujeme válec a necháme 1/2 hodiny odpočinout v chladu.
  2. Sušenky ve tvaru koleček můžeme krájet přímo z válečku, nebo těsto vyválíme na plát silný asi 1/2 cm a kolečka vykrajujeme tvořítkem nebo skleničkou.
  3. Kolečka urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je na povrchu žloutkem rozmíchaným s vodou. Nakonec posypeme kmínem.
  4. Sušenky pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut.