Francouzské kořeněné sušenky
Ingredience
Kmín celý |
3 kávová lžička |
Máslo |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Provensálské koření |
1 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tvaroh měkký |
125 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku smícháme s máslem, tvarohem, solí a provensálským kořením. Vypracujeme vláčné těsto, vytvarujeme válec a necháme 1/2 hodiny odpočinout v chladu.
- Sušenky ve tvaru koleček můžeme krájet přímo z válečku, nebo těsto vyválíme na plát silný asi 1/2 cm a kolečka vykrajujeme tvořítkem nebo skleničkou.
- Kolečka urovnáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je na povrchu žloutkem rozmíchaným s vodou. Nakonec posypeme kmínem.
- Sušenky pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut.