Masové kuličky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cibulka jarní |
2 ks |
Máslo |
80 g |
Máta |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
120 ml |
Mouka kukuřičná |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g |
Ocet |
100 ml |
Olej rostlinný |
10 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Strouhanka |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
1 kg |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso smícháme se strouhankou, nasekanou cibulí, mátou, dvěma bílky a ochutíme solí a pepřem.
- Utvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce, osmažíme na oleji a necháme okapat na papírové utěrce.
- Na omáčku ušleháme dva žloutky. Kukuřičnou mouku zředíme v trošce mléka a vlijeme ji za stálého míchání ke žloutkům.
- Mladou cibulku nakrájíme nadrobno a na másle osmažíme. Když zezlátne, přilijeme dva šálky horké vody, ocet a asi 10 minut povaříme.
- Přidáme masové kuličky a vaříme na mírném ohni, až se voda téměř odpaří.
- Poté přilijeme směs s rozšlehanými žloutky, trochu v hrnci protřepeme a ihned podáváme.