Masové kuličky

Ingredience


Cibule 1 ks
Cibulka jarní 2 ks
Máslo 80 g
Máta 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 120 ml
Mouka kukuřičná 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 200 g
Ocet 100 ml
Olej rostlinný 10 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Strouhanka 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 1 kg
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme se strouhankou, nasekanou cibulí, mátou, dvěma bílky a ochutíme solí a pepřem.
  2. Utvoříme malé kuličky, které obalíme v hladké mouce, osmažíme na oleji a necháme okapat na papírové utěrce.
  3. Na omáčku ušleháme dva žloutky. Kukuřičnou mouku zředíme v trošce mléka a vlijeme ji za stálého míchání ke žloutkům.
  4. Mladou cibulku nakrájíme nadrobno a na másle osmažíme. Když zezlátne, přilijeme dva šálky horké vody, ocet a asi 10 minut povaříme.
  5. Přidáme masové kuličky a vaříme na mírném ohni, až se voda téměř odpaří.
  6. Poté přilijeme směs s rozšlehanými žloutky, trochu v hrnci protřepeme a ihned podáváme.