Biskupský chlebíček se škrobovou moučkou
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
100 g |
Hrozinky |
40 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka polohrubá |
60 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
50 g |
Solamyl |
40 g |
Tuk |
30 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Postupně přidáváme mouku, škrob a nakonec tuhý sníh z bílků.
- Do těsta zamícháme sekané oříšky, omyté rozinky a čokoládu nakrájenou na kostičky.
- Naplníme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme zvolna v předehřáté troubě.
- Upečený chlebíček pocukrujeme nebo polijeme polevou.