Biskupský chlebíček se škrobovou moučkou

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 100 g
Hrozinky 40 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka polohrubá 60 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 50 g
Solamyl 40 g
Tuk 30 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Postupně přidáváme mouku, škrob a nakonec tuhý sníh z bílků.
  2. Do těsta zamícháme sekané oříšky, omyté rozinky a čokoládu nakrájenou na kostičky.
  3. Naplníme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy a pečeme zvolna v předehřáté troubě.
  4. Upečený chlebíček pocukrujeme nebo polijeme polevou.