Šátečky se zeleninou a sýrem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Listové těsto |
400 g |
Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Paprika |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
250 g |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Tymián |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriky, krátce podusíme ve vlastní šťávě, vmícháme sůl a koření, zahustíme moukou a nakonec vmícháme sýr.
- Těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a rozkrájíme na čtverce straně cca 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci vychladlé směsi a dva protilehlé rohy těsta přehneme tak, aby vznikl trojcípý šáteček s náplní uvnitř.
- Okraje pečlivě smáčkneme k sobě, přendáme na vymazaný plech, všechny šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně horké troubě upečeme.