Babiččino pochutnání
Ingredience
Droždí |
20 g |
Hera |
250 g |
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká |
500 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 hrst |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
5 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové škvarky |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse promneme prosetou hladkou mouku se změklou herou, přidáme rozdrobené droždí a žloutky, rozmíchané v mléce. Vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučněném vále rozdělíme na 6 stejných kousků.
- Každý postupně rozválíme na kruhový plát vysoký asi 0,5 cm, ten rádýlkem nakrájíme na 8 dílků a posypeme osolenými škvarečky. Každý dílek pak stočíme od širšího konce o tvaru rohlíku.
- Rohlíky opatrně narovnáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.