Babiččino pochutnání

Ingredience


Droždí 20 g
Hera 250 g
Kmín celý 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká 500 g
Mouka pšeničná hrubá 1 hrst
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 5 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové škvarky 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promneme prosetou hladkou mouku se změklou herou, přidáme rozdrobené droždí a žloutky, rozmíchané v mléce. Vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučněném vále rozdělíme na 6 stejných kousků.
  2. Každý postupně rozválíme na kruhový plát vysoký asi 0,5 cm, ten rádýlkem nakrájíme na 8 dílků a posypeme osolenými škvarečky. Každý dílek pak stočíme od širšího konce o tvaru rohlíku.
  3. Rohlíky opatrně narovnáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.