Brynzové kostičky
Ingredience
Kmín celý |
1 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 polévková lžíce |
Margarín |
250 g |
Mouka pšeničná hladká |
300 g |
Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Brynza |
250 g |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Hladkou mouku prosejeme na vál, smícháme s práškem do pečiva a solí, promneme se změklým margarínem, přidáme brynzu a vypracujeme těsto.
- To necháme přes noc odležet v chladničce, druhý den je na pomoučněném vále rozválíme na plát.
- Těsto nožem nakrájíme na čtverečky, opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme.