Brynzové kostičky

Ingredience


Kmín celý 1 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 polévková lžíce
Margarín 250 g
Mouka pšeničná hladká 300 g
Mouka pšeničná hrubá 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Brynza 250 g
Tuk 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hladkou mouku prosejeme na vál, smícháme s práškem do pečiva a solí, promneme se změklým margarínem, přidáme brynzu a vypracujeme těsto.
  2. To necháme přes noc odležet v chladničce, druhý den je na pomoučněném vále rozválíme na plát.
  3. Těsto nožem nakrájíme na čtverečky, opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme.