Balkánské slívky

Ingredience


Sušené švestky 1 kg
Cukr moučka 50 g
Máslo 1 polévková lžíce
Rum 1 polévková lžíce
Vlašské ořechy 100 g
Čokoláda na vaření 100 g
Máslo 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 2 polévková lžíce
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené švestky povaříme, necháme okapat a vychladnout. Poté každou švestku podélně nařízneme, vyjmeme pecku a naplníme nádivkou umíchanou z předepsaných surovin.
  2. Naplněné švestky napichujeme postupně na párátko, namáčíme v čokoládové polevě a necháme na alobalu oschnout.
  3. Čokoládovou polevu připravíme takto: čokoládu rozlámeme na kousky, vložíme do kastrolku, přidáme mléko a máslo a na velmi mírném ohni nebo v horké vodní lázni mícháme, až se suroviny spojí v hladkou polevu.