Křehulky

Ingredience


Kmín celý 2 polévková lžíce
Mák mletý 2 polévková lžíce
Margarín 250 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká 300 g
Ocet 1 polévková lžíce
Sezamová semínka 2 polévková lžíce
Sůl 2 polévková lžíce
Tuk 2 polévková lžíce
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hladkou mouku na vále promneme se změklým margarínem, přidáme v mléce rozkvedlané žloutky s octem a vypracujeme tužší těsto.
  2. To necháme asi 3 hodiny odležet v chladničce a pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,3 cm.
  3. Tvořítky vykrájíme různé tvary a opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech. Všechny potřeme rozšlehaným a osoleným vejcem, každý tvar posypeme jiným sypáním a vše ve středně horké troubě upečeme.