Křehulky
Ingredience
Kmín celý |
2 polévková lžíce |
Mák mletý |
2 polévková lžíce |
Margarín |
250 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká |
300 g |
Ocet |
1 polévková lžíce |
Sezamová semínka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
2 polévková lžíce |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hladkou mouku na vále promneme se změklým margarínem, přidáme v mléce rozkvedlané žloutky s octem a vypracujeme tužší těsto.
- To necháme asi 3 hodiny odležet v chladničce a pak je na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,3 cm.
- Tvořítky vykrájíme různé tvary a opatrně je přendáme na tukem vymazaný plech. Všechny potřeme rozšlehaným a osoleným vejcem, každý tvar posypeme jiným sypáním a vše ve středně horké troubě upečeme.